h1

Agil Testning och Molnbaserad Testning starkast trender inom kvalitetssäkring

torsdag, 17 juni, 2010

World Quality Report 2010-2011, en rapport som publicerades igår av Capgemini och HP bekräftade något som jag redan betraktade som ”kunskap” efter vad jag sett, hört, erfarit och upplevt i mitt kontaktnätverk på Sogeti och ute hos kunder, nämligen att fokuset kring Agil Testning, men även molnbaserade testtjänster, snabbt växer i mjukvaruutvecklingsbranchen.

I Sogetis pressmeddelande kan man läsa ett utdrag från rapporten:

”…kraven ökar, på både utvecklare och testare, för att skapa större effektivitet, konsekvent använda kvalitetssäkringsmetoder och öka återanvändningen av testautomatisering. Därför använder organisationer sig av allt mer agila och molnbaserade leveransmetoder för att modernisera sina applikationer.”

Man kan vidare läsa:

”Då kraven på IT-leveranser förändras, visar rapporten att även kraven på kvalitetssäkring ökar i betydelser. Morgondagens testare kommer att arbeta i mindre team som förväntas leverera användbar kod inom fyra till sex veckor. Korta deadlines och mindre team kommer sannolikt att leda till en framtid där prioriteringen av kompetensen i kvalitetssäkrings- och testteam kommer att förändrad.”

Den nya Agila Testaren?

.

Vidare presenteras också vad företag upplever som de största fördelarna med agil utveckling. Sådan statistik tycker jag alltid är spännande och intressant.

Detta är bara ytterligare en bekräftelse på att agila metoder vinner mark och att branchen kommit långt i en övergång till agila utvecklingsmetoder. Läs mer om de agila metodernas framfart i denna artikel.


Ladda hem rapporten i sin helhet här från Capgeminis hemsida. Kräver dock registrering.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: