h1

De agila metodernas framfart

onsdag, 16 juni, 2010

I en rapport från tidigare i år framgår det att vattenfall och iterative metoder tappar mark till fördel för agila utvecklingsmetoder. Rapporten berättar att 35% använder agila utvecklingsmetoder och att 10% av dessa kör Scrum. Men i rapporten finns många fler spännande siffror.

Det här är kanske inte rykande färska nyheter eftersom rapporten publicerades i januari 2010. Men å andra sidan tycker jag det är så pass spännande att det är värt att repetera och det är säkert många som inte hört talas om den tidigare. Rapporten baserar sig på svaren från 1300 läsare till Dr. Dobb’s Journal och undersökningen genomfördes Juli till Augusti 2009.

.

I bilden ovan kan man utläsa att det är ungeför lika många som använder sig av agila utvecklingsmetoder som vattenfall och iterativa, ca 35% vardera. Vad läskigt värre är dock att de resterande 30% föredrar att inte arbeta efter någon metod alls!

Vidare trodde jag att det skulle skilja stort mellan stora och små företag med hänsyn till utvecklingsprocess. Icke. Spridningen är stor i båda fallen.

Däremot verkar det över lag vara så att teammedlemmar och chefer har gravt olika uppfattning om vilken process man kör, om det är agilt eller inte. Detta känner jag dock definitivt igen!

.

Läs hela rapporten ”Agile Development: Mainstream Adoption Has Changed Agility – Trends In Real-World Adoption Of Agile Methods” skriven av Dave West och Tom Grant, Ph.D (samt Mary Gerush och David D’Silva).

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: