h1

Agile Values

“Agile Value” är en diskussionsövning för teamet, projekt eller avdelningen. Övningen som tar ca 90-120 minuter tjänar tre syften:

  1. Lära sig om agile och leans principer och värderingar
  2. Få möjlighet att diskutera dem och bilda en gemensam bild av var man står idag
  3. Identifiera förbättringsområden

Denna övning är perfekt att köra i teamet som kommer jobba tillsammans under lång tid eller på avdelningen där man vill höja medvetenheten kring vad det betyder att jobba agilt. Deltagarna delas upp i grupper om två-tre personer. Varje grupp delges två kortlekar bestående av nio kort. Varje kort representerar en agil värdering.

Övningen inleds med en genomgång av agiles och leans principer och värderingar och följs sedan av två diskussionspass. Under dessa får grupperna bland annat chans att diskutera om de tror att nyckeln till framgång ligger i att följa och uppskatta principerna eller ej. Sist summeras resultaten och ur detta kommer man kunna extrahera många viktiga ämnen för framtida workshoppar och retrospectives.

Jag har kört övningen flera gånger och varje gång har fantastiska diskussioner och debatter uppstått. Om du provar på att köra övningen själv i ditt projekt eller i ditt team kommentera gärna nedan. Jag tar tacksamt emot synpunkter och förbättringsförslag på övningen. Men självklart är jag också nyfiken på vilken kunskap ni vann genom att köra den och vilka förändringar den lett till.

.

Download
Klicka här för att ladda hem övningsmaterialet. Innehåller instruktioner, tips, kortlek och nödvändiga formulär. (2,8 MB)

.

.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: