h1

Agila verktyg och mallar

Under åren jag jobbat med Scrum i rollen som utvecklare, testare, produktägare-proxy men framförallt som Scrum Master och Scrum Coach har jag skapat mig en liten portfölj med excel-verktyg och word-mallar jag nu vill dela med mig av.

Gemensamt för dem är att de är enkla att använda rakt av och är självständiga på så sätt att de inte ställer speciellt många krav på hur den övriga delen av processen ser ut, samt att de går att anpassa.

Det är fritt fram för dig att ladda hem dem, använda dem och midifiera dem så länge det framgår att materialet ursprungligen kommer från mig.

.

.

Team Thermometer
”Team Thermometer” är ett enkelt utvärderingsverktyg. Med dess hjälper tar man pulsen på teamet, hur de mår och hur de tycker förra sprinten förlöpte. ”Team Thermometer” körs lämpligen som en uppvärmning till varje Sprint Retrospective eller som en större övning där man djupare analyserar trender, samband och potentiella förbättringsåtgärder.
. .
Agile Values
”Agile Value” är en retrospective övning för teamet, projekt eller avdelningen. Övningen som tar ca 90-120 minuter tjänar tre syften:

  1. Lära sig om agile och leans principer och värderingar
  2. Få möjlighet att diskutera dem och bilda en gemensam bild av var man står idag
  3. Identifiera förbättringsområden
Annons
%d bloggare gillar detta: