h1

Varvar ner och försöker landa

lördag, 27 mars, 2010

Denna vecka kanske inte blev lika fartfylld som förra veckan, men jag tyckte gott det räckte till. Fick en liten andningspaus och möjlighet att förbereda mig lite inför kommande utmaningar.

Summering av veckan:

 • Åtskilliga timmar av webb- och telefonkonferenser med bl.a. letter, ester och ryssar för att diskutera integration.
 • Flera ”beställningar” på Scrum kurser från helt nya kunder har trillat in. Mycket skoj!
 • Diskussioner om utbyggnad/anpassning av Sogetis kvalitetsprocesser för agila projekt.
 • Workshop kring outsourcening av test i agila projekt.
 • Blandade mail och telefonsamtal rörande Sogetis kompetensområde för Agila utvecklingsmetoder (KO Agile).
 • Revidering av vårens Release planering.

Bäst allt var dock att jag tror jag har hittat en bra och effektiv teknik för mig själv för att hålla koll på alla bollarna som jag har i luften 🙂

.

Just-Nu Att-Göra Listor

Varje uppslag i mitt block representerar en dag. Till höger har jag dagens ”Att-Göra”. Till vänster blandade anteckningar, t.ex. från dagens Daily Scrum. Poppar det upp något jag ska fixa i övermorgon, då bläddrar jag fram till den sidan, lägger till en checkbox och glömmer sedan bort uppgiften. I slutet av dagen går jag igenom de punkter jag inte hunnit med för att avgöra om jag ska stryka dem (de kanske känns överspelade eller oviktiga pga av andra omständigheter) eller flytta fram dem till morgondagens lista. På så sätt behöver jag aldrig backa för att se om jag glömt något från tidigare dagar eller komma ihåg vad som väntar imorgon. Jag kan fokusera på dagen!

Inget rocket science direkt men funkar toppen för mig. Avverkar dock anteckningsblock i rasande fart…

.

Men nu är det helg och den ska det njutas av! 🙂

Annons

6 kommentarer

 1. Haxa en android-app som gör samma sak som blocket, så kan du länka till och från kalendern, och spara i något behagligt, lätt sökbart, format.


 2. Har försökt flera android appar faktiskt men jag trillar alltid tillbaka till blocket… Har du några förslag på appar som funkat för dig?


  • Jag menade att du skulle hacka en egen, som funkar precis som blocket, fast lättare att utöka, söka i etc. Återkommer i ämnet när jag fått min Desire om några veckor 🙂


   • Aha 🙂 Kanske vore något!

    Dock väldigt svårt att slå det visuella med post-its och snabbheten med papper och anteckningsblock. Sedan tycker jag det är någonting oerhört tillfredsställande med att kryssa av mina checkboxar med bläckpennan.


  • Min grej är precis dom din, block. För att sedan få ett sökbart arkiv fotar jag blocket och skickar in bilden i Evernote med min iPhone. Evernote kör då en ruskigt bra OCR över det hela och gör texten i bilden sökbar, från min telefon, från min stationära dator, och från webinterface.


   • Evernote? Hmm… Hoppas denna app finns till Android. Låter ju som en riktigt shysst strategi att jobba efter.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: