h1

Ny bok om Scrum & Kanban från ”the trenches”

måndag, 15 mars, 2010

Henrik Kniberg skrev 2007 den populära boken ”Scrum and XP from the Trenches”. Nu har han tillsammans med Mattias Skarin skrivit en ny bok om hur man kan kombinera det bästa från Scrum med det bästa från Kanban – ”Kanban and Scrum – making the most of both”.

”Scrum and XP from the Trenches” slukade jag snabbt när jag kom över den första gången och är oftast den första bok jag rekommenderar till personer som vill ha lästtips om Scrum. ”Kanban and Scrum – making the most of both” var precis lika välskriven och lättläst. Jag mer eller mindre sträckläste den under söndagseftermiddagen.

Boken går igenom vad likheterna och skillnaderna är mellan Scrum och Kanban, tar upp många exempel från verkligheten, innehåller många bra och förklarande diagram och illustrationer samt en bra case-study av hur två team implementerade Kanban.

Jag känner inget direkt behov att byta ut Scrum mot Kanban i mitt nuvarande projekt, men som Henrik skriver i boken – Scrum och Kanban är bara verktyg. Jag känner mig dock inspirerad och kommer antagligen att försöka bygga på vår Scrum process med några av godbitarna från Kanbans verktygslåda (speciellt försöka hitta ett sätt för oss att arbeta med Work-in-Progress begränsningar).

Däremot skulle jag rekommendera support och maintanance team därute att ta sig en rejäl funderare på om inte Kanban skulle göra livet bättre.

”Kanban and Scrum – making the most of both” finns för gratis nedladdning här på InfoQ:s hemsida. Du måste dock du registrera dig och bli medlem för att kunna ladda hem pdf:en.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: