h1

Scrum Gathering 2010 i Orlando? Vad hände?

söndag, 14 mars, 2010

Är lite småbitter över att jag inte fick möjlighet att göra en liten tur till Orlando i USA och delta på Scrum Gathering 2010. Men å andra sidan, vad är väl en konferans på Gaylord Palms Resort & Convention Center?

Jag var hur som helst såklart nyfiken på vad som hände och diskuterades och hittade en fina sammanfattning på Scrum Alliance hemsida.  (Klicka här för att läsa summeringen över de tre dagarna.)

Konferansen pågick den 8:e till 10:e mars. Det fanns många spännande seminarier och workshops på agendan men eftersom det övergripande temat på träffen var ”collaboration” bestod (såklart) hela dag tre av Open Space.

Precis som brukligt på Open Space samlades alla deltagare i en cirkel på morgonen för att föreslå, planera och organisera dagens Open Space pass. Dagen leddes av ingen mindre än Open Space grundare Harrison Owen.

Jag gissar att bilden ovan är tagen strax innan alla deltagarna stormade in i rummet. Fatta vilken kreativitet och energi som måste ha sprudlat där den dagen… Men nej, nej. Jag är inte avundsjuk.

Fast jag kan ju alltid göra ett försök att ta mig till Scrum Gathering i Shanghai i April, eller till Sydafrika i September.

Troligt.

PS. Fler bilder finns här. DS.

.

Uppdatering: 2010-03-19

Nu finns anteckningarna från ett trettiotal av Open Space passen publicerade på ”Community of Scrum Gathering, Orlando 2010” hemsida.

http://sg2010usdialogroom.posterous.com/reference-list-of-open-space-sessions-open-sp

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: