h1

Hög-tempo vecka med seminarie, kurs och självinsikter

fredag, 19 mars, 2010

Veckosummering… De första blev tre intensiva dagar i projektet. Frukostseminariet gick fantastisk bra och för några timmar sedan kom jag hem från en innehållsrik, spännande och utmanande kurs. Phew.

Projektet

I början på veckan lyckades vi få upp utkastet till vårens releaseplanen på väggen baserad på tidigare dialog med beställaren. Många detaljer saknas än men det känns bra att fått den visuell. (Varje kolumn är en sprint. Raderna fylls med projekt. Vi anstränger oss för att, om möjligt, fokusera på ett projekt i taget.)

Nu återstår att förankra den hos de olika projektens ägare och övertyga dem om att det här är rätt ordning för hur vi använda teamets energi och fokus på. På onsdagen hade vi Story Time Session inför nästa Sprint som börjar nästa vecka.

Bland annat.

Det var mycket som hans med under veckan.

.

Frukostseminariet

På torsdagsmorgonen var det dags för frukostseminarie: Scrum för ledning, ledare och kravställare. Det blev ett bra pass. Publiken kom från många olika företag och hade spridda roller och positioner. Gemensamt var att alla sitter i (eller inom kort kommer att sitta i) beställarens position gentemot scrum projektet.

Det kom många riktigt bra frågor och flera spännande diskussioner uppstod. Ämnena berörde allt från beställarens och organisationens roll, vad som behöver (och vad som inte behöver) förberedas och ske innan teamet kan börja sprinta, olika mekanismer för agila kontrakt, produktägarens ansvar, roll och befattning. Och mycket mera 🙂

.

Kurs och självinsikter

Direkt efter seminariet skyndade jag iväg mig till en två dagars kurs som kort kanske kan beskrivas en introduktion för sälj- och ledar-trainees. Såklart en del formella kunskapspass men fokus låg på dig själv, du, dina förmågor och kvaliteer, självinsikt, din roll i en grupp, du som ledare, osv. Oerhört spännande! Inga revolutionerande nyheter kanske men mycket givande att få nya verktyg för att förstå sig själv och andra med. Många nya tankar väcktes och jag tog med mig många funderingar hem. Extra roligt såklart var att det leddes av självaste branschchefen som har enorm erfarenhet och många visa insikter.

Nu återstår bara att se vart detta leder – eller rättare sagt, vart jag kommer låta det leda mig.

.

Nu är det helg!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: