h1

Scrum myt #2: Scrum är en hype

lördag, 6 mars, 2010

”Scrum är bara en hype. Det är bara coolt just nu att säga att man jobbar agilt men eftersom allt fler bevisligen springer in i bekymmer med Scrum kommer det snart självdö.”

Visst, fler och fler byter från tradionella sekvensiellt planerade projekt (a la vattenfall) till agila utvecklingsmetoder vilket byter att allt fler exempelvis kör Scrum. Scrum har en fantastisk förmåga att snabbt lyfta fram och synliggöra brister i organisationen, i rutiner och processer och i samarbete och kommunikationen kollegor och kund emellan, etc. Dessa ”brister” görs synliga genom Scrum. De skapas inte av Scrum utan har alltid funnits där. Misstaget är att anklaga Scrum för dessa problem och att inte utnyttja tillfället att addressera dem.

Dessa är definitivt en kortvarig hype! Eller är det bara jag som inser det?

Men visst, det är väldigt populärt att vilja säga att man jobbar agilt. Ordets hypade betydelse kommer dock förhoppnings svalna allt eftersom folk förstår den faktiska innebörden av att en utvecklignsprocess är agil.

Och visst, Scrum kanske är den populäraste projektmodellen just nu och kommer kanske om några år ersätts av Scrum 2. Men agila utvecklingsmetoder är definitivt här för att stanna! Var så säker på det.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: