h1

Reflektioner från GrafDok träffen 24:e Sept

tisdag, 25 september, 2012

Igår träffades åttar nyfikna personer med ett gemensamt intresse kring grafisk dokumentation, illustrerande, visualisering och facilitering på Crisps kontor i Stockolm. På mindre än en månad växte ett tweet till en google forum grupp som fick namnet GrafDok. Några veckor senare fick vi till ett IRL möte – och en ny blogg.

Kvällen erbjöd nya spännande bekantskaper och på vägen hem kände jag bara en hunger för att få prata och diskutera ännu mera. Under kvällen hann ta upp tre ämnen utav 20 föreslagna. Tror gruppen enkelt hade kunna hosta ur sig ytterligare ett tjog intressanta ämnesförslag om det bara funnits tid. Mycket mer att lära och diskutera med andra ord.

Istället för att summera våra möten på en wiki (eller liknande) bestämde vi oss hastigt för att göra det på en blogg istället. På så sätt blir det lätttillgängligt och fler får en chans att hitta till gruppen.

Bloggen hittar du här:
http://grafdok.wordpress.com.
Där hittar du både en logg från första mötet och info hur du blir medlem i google-forum gruppen.

För att lära kännan varandra körde vi en övning där vi parade ihop oss och intervjuade varandra. Svaren dokumenterades såklart i en illustration. Detta är Tobias Fors summering av mig 🙂

 

Roligst med kvällen var nog att träffa likasinnade och uppleva att fler delade samma passion. Det kändes som alla deltog och bidrog i diskussionerna. Inspirerande också att se och lära av de andra deltagarnas tekniker och bildspråk. Alla gick tillväga olika när de grafiskt försökte illustrera och dokumentera diskussionerna som pågick

Ge mig mera! 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: