h1

Fullt hus på frukostseminarie om Scrum och Agil Testning i Umeå

tisdag, 2 november, 2010

I torsdags förra veckan höll jag ett frukostseminarie i Umeå om agil testning i Scrum projekt. Lokal fylldes till bredden och tiden försvann snabbt då alla var alerta med frågor och många intressanta och spännande diskussioner uppstod.

Kvällen innan fick jag reda på att antalet anmälda tangerade kontors-rekordet för ett seminarie, vilket såklart gjorde mig ännu mera nervös och fick mig sitta uppe halva natten (efter en mycket trevlig ölprovning med Darren Packman) för att finslipa materialet och göra sista finjusteringar.

Åhörarna kom från en mängd olika företag och verksamheter. Bland annat fanns representanter från Ladokenheten, Volvo, LM, Swedbank, Umeå universitet, m.m. Vissa var där på grund av en nyfikenhet och intresse kring ämnet och andra för att antagligen få tips och nya tankar kring hur man kan angripa testning i agila projekt. Denna mix av erfarenhet av agila metoder och scrum, samt agil testning, väckte såklart massor med spännande diskussioner och frågor.

Ett speciellt tack till Magnus Karlsson, test-ansvarig på Umeå kontoret, och alla andra som hjälpte till att förbereda och fixa och dona med frukosten och lokalen innan.

Exempel-slide från seminariet

Direkt efter (den alldeles för korta) frågestunden efter själva presentationen var över blev det språngmarch till Folkets hus för att direkt fortsätta pågående Scrum kurs. Reflektioner och summering från denna kommer inom kort.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: