h1

Rekord i Sprint planering

fredag, 5 mars, 2010

Wow. 50 minuter tog det idag. Över telefon- och webbkonferans dessutom!

Måste vara ett rekord för oss i projektet. Nu var vi iofs ovanligt väl förberedda och hade ovanligt bra koll på sprintens User Stories. Men ändå. Teamet committade till Sprint Mål, alla stories definerades, bröts ner i tasks och estimerades.

Tråkigt nog har vi inte lyxen med en Sprint Plan på väggen i vårt projektrum. Teamet är nämligen utspritt på fyra städer så vi får nöja oss med JIRA. Smått trubbigt verktyg när det kommer till att administrera större och längre projekt men vi har lyckats få det att fungera för oss iallafall.

Denna sprints frågetecken kanske är demon. Vi har deadlines mitt i sprinten pga av en mässa så frågan är vad som återstår att dema på Sprint Demon? Och såklart att vi som vanligt tvingas arbeta mot tre olika beställare som inte har en gemensam proxy som kan agera Product Owner för teamet.

Sprint-planerar själv framför JIRA. Teamet finns iofs live i andra änden av telefon konferansen.

Annons

2 kommentarer

  1. JIRA är _HEMSKT_ för allt annat än bugtracking. Eller okej, jag har inte arbetat med det sedan 2006 och det kan givetvis ha utvecklats men… det är HEMSKT!


  2. Jira visade sig vara det verktyg som teamet själva föredrog att jobba i och när vi växlade till Jira så blev timmarna dagligen uppdaterade. Som Scrum Master kan man då bara le och vara nöjd.

    Men visst, Jira är trubbigt och primärt till för issue-tracking men vi har lyckats konfigurera det så att det passar oss i våra sprintar.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: