h1

Personlig Sustainable Pace

torsdag, 26 april, 2012

Jag har precis landat i Visby. Jag befinner mig här över dagen för att hålla i ett seminarie på TPG (Testare på Gotland). Ska bli jätteskoj och jag känner mig taggad! Men det betyder också att när den här dagen är levererad så innebär det att tre tungt arbetsfokuserade veckor är över. Vem vet, jag kanske både får tid till mig själv och till vänner en stund framöver? Och tid till att skriva här i bloggen lite oftare.

De senaste tre veckorna har (bland annat) bestått av:

  • Fortsatt uppdrag som Scrum Master hos kund.
  • Fortsatt teamchefsarbete på Sogeti.
  • Punktinsatser som Scrum Coach.
  • SAST (konferens). Deltog och koordinerade Open-X workshop.
    Ämne: ”Behövs Testledare när man jobbar agilt?”
  • Kurser. 80 personer har fått en grund i Agile och Scrum. 2 st endagarskurser. 2 st introduktionslektioner. En halvdagsfördjupning för Scrum of Scrums. En halvdagsfördjupning för The Product Owner Team.
  • Agila Sverige 2012 (konferens). Deltog och höll blixttal på ämnet:
    ”Krav är en flyktig version av målet.”

Har såklart varit superskoj och det har ackumulerats massor med ideér och ämnen jag skulle vilja blogga om. Men det har också blivit väldigt mycket kvälls- och helgarbeten. När jag utbildar och coachar pratar jag mycket om Sustainable Pace, jämn arbetsbelastning och Flow. Med facit i hand är jag uppenbart värdelös på att applicera detta på mig själv.

Jag känner dock hopp. Snart är min ”sprint” (spurt) över och jag har återigen möjlighet att tacka nej och prioritera bort. Vidare ingöt Henrik Knibergs blixttal på Agila Sverige 2012 ”Agile @ Home” inspiration i hur jag kan åstadkomma detta för mig själv.

Jag tänkte avrunda detta inlägg med löften om kommande blogginlägg och en lista på vad tänker ta mig an framöver – men det tänker jag inte alls göra. Att stapla (egenvalda) löften på varandra och commita till dem genom att berätta om dem för andra hade varit direkt kontraproduktivt i min strävan just nu efter Sustainable Pace.

Tjipp 🙂

.

PS. Hmm, kan nog inte riktigt hålla mig… När jag hinner med tänkte jag lägga upp illustrationerna till mitt blixttal på Agila Sverige här på bloggen. Här kommer ett smakprov som matchar bra med detta inlägg. DS.

.

Darth Vader jobbar sent för att hinna skriva en ännu tydligare och mer detaljerad kravspecifikation till nästa dödstjärna för att undvika tidigare missförstånd…

.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: