h1

Super Sprint Demo – Alla team samtidigt!

fredag, 23 april, 2010

Tydligen jobbar aftonbladets IT avdelning enligt Scrum. Inte bara så har de en stor öppen demo för alla intresserade på företaget, de publicerar också en summering av demon på blogg.aftonblandet.se/dev för alla andra nyfikna långt utanför projektets väggar. Texten ger en kort men rolig insyn i deras arbete, specifikt deras nya upplägg kring sprint-demos.

Jag har varit med om att flera team schemalagt sina demos spridda över en och samma dag för att man ska kunna delta på alla som intresserar en.

Jag gillar dock detta grepp ännu bättre, dvs. Aftonbladets 6 Scrum team organiserar ihop sig för en gemensam demo varannan vecka (dvs. deras sprintar är två veckor långa). På detta sätt blir det en naturlig företags-happening som drar uppmärksamhet till sig och förhoppningsvis skapar engagemang och intresse. Gissningsvis växer också engagemanget och motiveringen att nå sprint-målen i varje team då demons publik är mycket större.

Dock undrar jag hur de gör med dialogen och feedbacken… Måste bli smått ineffektivt att samla in synpunkter, idéer och feedback från en så stor publik (som bilden skvallrar om) i slutet av demon. Jag misstänker kanske att blogg-inlägget missar att beskriva detta (eller så är det så att varje team bygger efter egen drivkraft och kanske inte är speciellt beroende av återkoppling från kund eller stakeholders).

Hur som, jag hoppas jag snart får möjlighet att beskåda något liknande med egna ögon och vara med och uppleva vad en dylik förändring innebär för motivation, fokus och kommunikation mellan IT, verksamhet och beställare.

Finns det andra därute som har erfarenhet av motsvarande upplägg, dvs. stor gemensam team-överskridande sprint demo?

.

Läs hela artikeln på Aftonbladets ”Utvecklingsbloggen”.
(Bilden är hämtad ifrån utvecklingsbloggens flickr
album)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: